torsdag, november 23, 2006

Het is tijd

lieve lezers, dat ik nu ook mal wat op het Nederlands schrijv. Met talen het zo ne zaak, besonders als man, wie ook 5 (immer zij de vrouw en hij de man) paaren de we kennen, in een multilingual relazie is.

Dirk-Jan's Duits is fantastisch, super, geweldig en zo spreken we immer Duits. En hij kan ook heel goed Nederlands. We zijn drie keer in Holland gewest en ik find het moelijk Engels te praten, omdat Duits en Nederlands niet zo verschillend zijn. Uur om uur in boeken te kijken find ik niet leuk en de Nederlandse les is passt niet goed in mijn roaster.

**zo, nu schrijv ik hier "roaster" en jullie kunnen goed zeen wat het desaster is met mij en het Nederlands. Ik ben zeker, dat man dat zo niet schrijvt. maar, goed.**

Dirk-Jan, heel schattig, heevt Pimsleur besorgt voor me en in de mooie zomer, toen ik op de fiets was, heb ik "Pimsleur Dutch" geluistert en ook veel geleert, geloov ik. De familje van Dirk-Jan hevt niet geklaagt toen we in Twente waren.

Denn kam September en met September was de mooie zomer vorbei, zoals Rudi Carell het ook besungen hevt. In Finland hebben niet dat allerbeste weer, dat weten jullie wel, maar we klagen niet. Het is leuk hier te wonen. Maar, nach onze rijs naar spanje, was het weer en beetje blijer, ik noen dat "fietsweer". Maar fiets zonder muziek of wat in der ooren is niet so goed, als je in +6°C en regen 5 kilometer, en meer, fietzt.

Gelukkig lezde ik van de THE BOBs- BEST OF THE BLOGS" gelezen. En da hebben ze als Podcast-Blog een linkje naar deeze website gestuurt. En so sitt ik vandag op de fiets en luister en lache en zeg dinge, heel haart-gegen de vind, die ik nie gedacht hevt om oover Nederlandse foetball te zeggen :

"Het is ongelofelijk jammer dat jullie verloren hebben."


Applaus, vor Brenno de Winter en zijn blog.


LAURA SPEAKS DUTCH en ik ook!

Prettige avond noch.

3 kommentarer:

Marja sa...

Hé wat goed! Je hebt veel meer Nederlands geleerd dan ik verwacht had, gefeliciteerd!

Ik kijk uit naar je volgende Nederlandse schrijfsels.

ann sa...

hoi marja

en dankjewel! ik moet wel een beetje in de boeken kijken voor volgende schrijfsels..

tot ziens!

wimpie sa...

"met September was de mooie zomer vorbei, zoals Rudi Carell het ook besungen hevt"

dat was niet Rudi Carell maar Gerard Cox